Glimt fra Gigg i gokk 2019

Fabelaktig god stemning – fantastisk musikk – deilig mat&drikke – flotte omgivelser

Gigg i Gokk ble arrangert på Åstjern for første gang i august 2019. Da var Raga Rockers headliner fredag, mens Trudy & Dave og Rvthless varmet opp. På lørdag var det ettermiddagskonsert med Oliver Hohlbrugger og Mayalila. På kvelden rocka Ida Maria, Amund Maarud & Lucky Lips, Hilma Nikolaisen og Smørbukk.

I 2019 presenterte kunstnerduoen aiPotu det sosiale verket «Rock People» mens Linda Nordseth brukte skogen som visuell lekeplass. Det var gratis skogsvandringer med instruktør Silje Michaela Kvalheim, som driver Skogsbad.no.

Det var mulig å oppleve litt av hvert i skogen mens festivalen pågikk.

ØLSMAKING

Vi samarbeider med Sagene Bryggeri og derfra kom brygger Kristian Johansen og holdt ølsmaking.

KUNST

Kunstnerduoen aiPotu, ved Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland, var våre festivalkunstnere, med prosjektet «Rock People», et sosialt skulpturelt prosjekt. Festivaldeltakere, artister, frivillige og arrangører fikk utdelt drakter som var inspirert av ulike mineraler. «Rock People» skulle gi publikum en annerledes kunstopplevelse og skape en bro mellom musikken og naturen.

Flere lokale kunstnere laget bilder, dekorasjoner og pyntet til festival. Linda Nordseth lekte seg i skogen med former og farger, og gjorde stien inn til Åstjern til en organisk fest. Andreas Kopperud er grafittikunstner og laget store bilder inspirert av skogen. Roar Tessem bruker motorsag til å forme dyrehoder i store stokker. Disse er blitt til flotte sitteplasser.

SKOGSBADING – SHINRIN YOKU

Under festivalen tok Silje Michaela Kvalheim med festivaldeltagere på skogsvandringer og fortalte, viste og lærte bort Shinrin-Yoku, eller skogsbading som vi kaller det på norsk. Shinrin-Yoku betyr å «puste inn skogens atmosfære» eller å bade i naturen. Begrepet oppsto i Japan på 80-tallet og har siden fått en sentral rolle i preventiv helseforebyggende tiltak i både Japan og Sør Korea. Ideen er enkel; ved å tilbringe tid i skogen, i et rolig tempo og på en avslappet måte opplever vi økt ro, økt fokus og velvære.

ARTISTENE

RAGA ROCKERS

Et av landets mest legendariske rockeband. Raga Rockers har gitt sitt hengivne publikum solide doser rockpoesi gjennom 12 studioalbum og et hundretalls konserter. De oppsummerte karrieren så langt på cd- og vinylboksen «Sannhet på boks», hvor mer eller mindre hele musikk-Norge – 137 i tallet – hyllet bandet med sine versjoner av deres låter. De betegnes som en av «De fire store» i norsk rock og fikk sin plass i Rockheim Wall of Fame i 2017. Bandet fortsetter å levere fantastiske konserter, og publikum roper bare etter mer!

IDA MARIA

Helt siden hun brakdebuterte med singelen «Oh My God» i 2007 har Ida Maria fra Nesna i Nordland vært en av de absolutt råeste i norsk rock. Allerede før hun slapp det Spellemann-vinnende debutalbumet «Fortress Round My Heart» i 2008, hadde hun spilt på alle de største norske festivalene. Etter en rekke sterke utgivelser, deriblant albumet «Scandalize My Heart» fra 2016, og en kruttsterk figur i både «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp», kan vi trygt fastslå at den tøffeste dama i norsk rock er tilbake i manesjen!

AMUND MAARUD & LUCKY LIPS

Amund Maaruds sjette soloalbum, «Perfect Stranger», viser en artist som ikke stopper opp, men fortsetter å utforske nytt terreng. Det er et album med mye akustiske instrumenter og en sjangermessig dreining mot americana og roots i større grad enn noe Amund har gjort på plate til nå. Det er country, bluegrass og soul-referanser i lydbildet, i tillegg til Amunds sterke bluesidentitet i både vokal og gitar. Med seg på årets turne har Amund americana/bluegrassbandet Lucky Lips fra Oslo. Lucky Lips ble kåret til #1 European Bluegrass Band 2011 og består av meget dyktige instrumentalister. Vokalist Malin Pettersen vant Spellemanspris i sjangeren country.

HILMA NIKOLAISEN

Hilma Nikolaisens er klar med oppfølgeren til det kritikerroste debutalbum Puzzler. «Mjusic» ble sluppet på Fysisk Format 30. november 2018 og er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar (Kvelertak/ GBZ/ Silver) i 1987. Siden den gang har Hilma vært del av ulike musikalske konstellasjoner. Debutalbumet Puzzler kom på tampen av 2016, til Spellemann-nominasjon og gode kritikker i inn- og utland. Med Puzzler var den uttalte ambisjonen å lage en personlig og veloverveid debutplate. Uten noen bestemt sjangertilhørighet ønsket hun å holde alle veier åpne for videre musikalsk utforskning. Disse veiene gås opp nå.

OLIVER HOHLBRUGGER

Oliver Hohlbrugger var et ukjent navn inntil han overrasket stort med sitt debutalbum «The Choirboy» høsten 2016 gitt ut på eget selskap, et album som ble mottatt til stor entusiasme og lovord blant musikkjennere og publikum. Albumet verserte på flere av kritikernes årets beste album-lister når musikkåret 2016 skulle oppsummeres, og han ble også nominert i to kategorier til Gaffa-prisen som årets nykommer og årets beste album. Live er Oliver en unik artist og formidler med stor scenepersonlighet som begeistrer publikum med sine stemningsfulle låter, tilstedeværelse og utrykk. Så langt har han spilt et knippe eksklusive konserter utenfor hjembyen til fantastiske anmeldelser.

MAYALILA

Mayalila er et kraftverk av en kvinne som lokker deg inn i sin underlige verden med hjemsøkende, rå tekster og en karakteristisk vokal som gir gjenklang lang inn i hjerterota. Hun bergtok hele bakgården på Revolver på Musikkfest Oslo og trollbandt i fjor høst publikum på Mono hvor en lytter sa at det var som om Mayalila flytta inn i sjela hennes, ommøblerte og satte ting på plass der de skal være. I februar 2019 slapp Mayalila debutsingelen «I will fight» til rause mottagelser og singel nummer to, «This is war«,slippes bare to uker før hun kommer barbeint inn på scenen sammen med bandet sitt på Gigg i gokk. Deretter følger EP og slippkonsert på Revolver i september i Oslo.

SMØRBUKK

Smørbukk er en lokal trio og et sideprosjekt fra rockebandet «Sons of Taiga». De spiller varierte coverlåter fra band som blant andre «The Eagles», «Crosby, Stills, Nash and Young» og «The band», samt noen egenkomponerte. Musikken er i stor grad preget av gitarspill og flerstemt harmoni.

RVTHLESS

Rvthless var med i mønstringa som ble arrangert på Musikk-kjeller’n i mai, og de ble plukket ut til å varme opp for Raga Rockers. Vi ble mildt sagt gledelig overrasket over dette Nittedal/Hadeland-bandet. Rvthless er unge og energiske. Har masse sjarm og en herlig sceneutstråling. De spiller røff rock med mykere innslag. Bandets varemerke er en ellevill kraftsalve av et show, hvor de gir alt de har hver gang de opptrer. Guttene er blitt omtalt som et av de mest hardtarbeidende bandene på lenge, og det har de bevist under konserter på blant annet John Dee, Blitz, Subscene og Sentralen.

TRUDY & DAVE

Trudy & Dave er americana-prosjektet til Johanna Demker og Alf Bretteville, begge artister og fremragende låtskrivere med lang fartstid på hver sin kant. Svensk-norske Johanna har fem soloalbum i bagasjen og har også jobbet som låtskriver for andre med internasjonale hits på merittlisten. Alf har gitt ut kritikerroste album med sitt Hønefoss-baserte band Bretteville, og har også skrevet låter som har blitt store hits – helt borte i Sør-Amerika. Trudy & Dave leverer treffsikre melodier og harmonier, tekster som blir lagt merke til og et sound som i dagens americana-landskap utpeker seg som røft, organisk og rocka. Låtene spenner fra det melodiøse Buddy Miller-inspirerte, til den mørke, suggererende countryrock-singelen «Force of Nature», som du kan høre der musikk streames.