Det er mulig å oppleve litt av hvert her i skogen mens festivalen pågår.

ØLSMAKING

Vi samarbeider med Sagene Bryggeri og derfra kommer brygger Kristian Johansen og holder ølsmaking. Fredag kl. 17-19. Kroner 200. Meld din interesse i baren.

KUNST

Kunstnerduoen aiPotu, ved Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland, er våre festivalkunstnere under Gigg i gokk. De kommer med prosjektet «Rock People», som er et sosialt skulpturelt prosjekt. Festivaldeltakere, artister, frivillige og arrangører får utdelt drakter som er inspirert av ulike mineraler. «Rock People» vil gi publikum på rockefestivalen en annerledes kunstopplevelse. Vi håper «Rock People» vil skape en bro mellom musikken og naturen, nye former for innlevelse og ha en viktig funksjon ved at nye sosiale relasjoner oppstår  mellom publikum.

aiPotu arbeider for tiden også med realiseringen av «Roten», en permanent skulptur på en kolle ved Kjølvegen, ikke langt fra festivalområdet. Derfra er det direkte siktlinje ned til vannet Åstjernet. Roten er del av Oppland fylkeskommunes Tankeplass-prosjekt, som består av flere kunstinstallasjoner langs Pilegrimsleden.

Flere lokale kunstnere har laget bilder, dekorasjoner og pyntet til festival. Linda Nordseth har lekt seg i skogen med former og farger, og har gjort stien inn til Åstjern til en organisk fest. Andreas Kopperud er grafittikunstner og har laget store bilder inspirert av skogen. Roar Tessem bruker motorsag til å forme dyrehoder i store stokker. Disse er blitt til flotte sitteplasser.

SKOGSBADING – SHINRIN YOKU

Under festivalen vil Silje Michaela Kvalheim ta med festivaldeltagere på skogsvandringer og fortelle, vise og lære bort Shinrin-Yoku, eller skogsbading som vi kaller det på norsk.
Shinrin-Yoku betyr å «puste inn skogens atmosfære» eller å bade i naturen. Begrepet oppsto i Japan på 80-tallet og har siden fått en sentral rolle i preventiv helseforebyggende tiltak i både Japan og Sør Korea. Arbeidet støttes av forskning om de mange helsefordelene ved å tilbringe tid i skogen. Ideen er enkel; ved å tilbringe tid i skogen, i et rolig tempo og på en avslappet måte opplever vi økt ro, økt fokus og velvære.

Skogsbad- /skogsterapi vandring er en guidet vandring på ca 1,5 timer. Under vandringen gis deltagerne «invitasjoner» for å øke vår kontakt med, og relasjon til, naturen. Vi senker skuldrene, lytter til hverandre, naturen og oss sjøl.

Silje Michaela Kvalheim er første sertifiserte Skogsbad-/ skogsterapi-guide i Norge, utdannet gjennom den amerikanske organisasjonen Assosiation of Nature and Forest Therapy. Silje er lidenskapelig opptatt av naturen og det «ville». Hun bruker mye tid i naturen, for å lære om alt som lever der, slappe av og hente visdom og energi.

«Jeg har vandret i denne skogen i 18 år – men jeg har aldri opplevd den slik før.»

Deltager, Ekebergparken

HISTORIELØST PÅ FOLKEMUSEET – IMPROBUSSEN

Anser du deg selv, som hadelendinger flest, som en relativt engasjert og habil lokalhistoriker? Bli da med når tre guider snur den kjente og kjære Hadelandshistorien og Folkemuseet på hodet! Guidene består av Christina Hvinden og Kristoffer Emil Mørch Amundsen og Håkon Forfod Sønneland. Alle med bakgrunn fra Oslo Improvisjonsteater. Ingen med nevneverdig kjennskap til lokahistorien.

Historieløst er et vorspiel på veien for alle som skal på Gigg i gokk. I samarbeid med Hadeland Folkemuseum tilbyr vi egen improbuss som tar turen innom Historieløst på vei til Gigg og Åstjern.